Muzeul Brukenthal se redeschide din 20 mai – Reguli noi pentru vizitatori

434

Muzeul Brukenthal își redeschide porțile pentru vizitatori începând cu data de 20 mai. Pentru prevenirea răspândirii cu noul coronavirus, sunt aplicate câteva reguli. 

Muzeul Național Brukenthal reia programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Istorie Naturală. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la 9:00 la 13:30 și de la 14:30 la 17:00. În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecție.

Cum se face accesul vizitatorilor

Accesul vizitatorilor se va face după verificarea temperaturii umane prin termo-scanare; purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului) este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu.

„În acord cu recomandările pentru deschiderea graduală, în această etapă sunt deschise doar circuitele de vizitare care permit fluxul unidirecțional. Personalul muzeului are dreptul și obligația de a eșalona accesul publicului și distribuirea vizitatorilor astfel încât să fie posibilă vizionarea expoziției în condiții de siguranță și cu menținerea distanței recomandate de 2 metri. Durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în muzeu este de 2 ore”, a declarat Alexandru Chituță, şef secție.

Biblioteca Brukenthal rămâne închisă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi