Aprobare specială pentru două curse aeriene private, operate miercuri la Sibiu

0 602

Două zboruri au fost operate, miercuri, pe Aeroportul Internațional din Sibiu. Din cauza restricțiilor impuse pe perioada stării de alertă, cele două zboruri s-au făcut în condiții speciale, cu respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

O aeronavă charter care a venit din Germania, cu cinci pasageri la bord și o cursă Wizz Air cu destinația Karlsruhe, Germania au fost autorizate să aterizeze și respectiv să decoleze de pe Aeroportul Internațional Sibiu.

O cursă privată a aterizat la Sibiu la ora 12:00. Personal medical din cadrul DSP Sibiu a fost prezent la aeroport și a făcut triajul epidemiologic al pasagerilor.

”Zborul charter, programat pentru sosire la ora 12.00, a fost un zbor charter privat cu 5 pasageri din Germania. Intrarea în țară a pasagerilor, în cazul acestor zboruri, se face în condițiile reglementate, în prezența reprezentanților DSP.  Zborul privat a fost aprobat de Autoritatea Aeronautică Civilă, în conformitate cu prevederile legale aplicabile la acest moment, adică stare de alertă”, informează Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

Tot miercuri, pe AIS, este programată și o cursă Wizz Air, care preia muncitori sezonieri de la Sibiu și îi transportă în Karlsruhe, Germania.

„Cursa WIZZ AIR este un zbor charter, programat pentru lucrători sezonieri în agricultură, cu destinația Karlsruhe, ora programată pentru decolare este 15:00. Zborul va fi efectuat cu o aeronavă A320 cu o capacitate maxima de 180 locuri”, a mai precizat Alexandra Păcurar, pentru Ora de Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...