ips pimen

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost răpus de noul coronavirus. ÎPS Pimen a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală.

ÎPS Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a înrăutăţit, scrie Mediafax. ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean din Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie, împreună cu un bărbat de 47 de ani aflat în stare gravă, intubat.

Diana Cimpoeşu, coordonator – şef UPU SMURD Iaşi spunea pe 21 aprilie că misiunea de aducere a lui ÎPS Pimen la Bucureşti  „a fost o misiune deosebită, o misiune de noapte, făcută cu elicopterul MI8, ceea ce este un eveniment deosebit, un eveniment care s-a întâmplat în contextul numeroşilor pacienţi foarte gravi aflaţi în Spitalul Judeţean Suceava, şi trebuia să-i sprijinim, aşa cum de fapt îi sprijinim în fiecare zi”.

Medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, în care a fost şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. ÎPS Pimen a primit şi mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de Covid 19.

În cazul înaltului prelat, dar şi în cazul altor 20 de pacienţi aflaţi în stare gravă medicii au folosit şi un tratament experimental, recent aprobat în SUA: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine, o metodă de purificare extracorporeală a sângelui menită să reducă răspunsul inflamator al organismului.

ÎPS Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sursa: Mediafax

Comentariul meu

Lasă un răspuns