coronavirus sibiu - 81 de teste în ultimele 24 de ore și 11 cazuri noi
FOTO: Getty Images

De la debutul pandemiei și până în prezent, în județul Sibiu, au fost efectuate 3.853 de teste pentru coronavirus. În ultimele 24 de ore, s-au făcut 81 de teste, fiind depistate 11 cazuri noi.

81 de teste în ultimele 24 de ore

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3853 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 470 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 442 adulți și 29 copii) și 1975 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 269 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 769 persoane izolate și 189 persoane în carantină.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 129 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, transmite Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 93 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Ultima oră

Comentariul meu