foto vasile spinean directorul casei judetene de asigurari de sanatate sibiu

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu, Vasile Spinean, schimbat de Guvern din funcție, a vorbit, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”, despre problemele sanitare ale momentului. Fostul șef al CJAS Sibiu a afirmat că decizia de a defini Spitalul Clinic Județean de Urgență ca spital – COVID a fost o decizie „fie pripită, fie insuficient elaborată”. 

Vasile Spinean crede că SCJU Sibiu nu ar fi trebuit să fie numit „spital – covid”, dat fiind că este cel mai mare spital din județ. Fostul director al CJAS Sibiu consideră că decizia de „a bloca un spital de 1.104 paturi nu este o decizie bună”.

„Dacă mă întrebați de problemele din acest moment, aș puncta, și poate o să ne atragă ura și disprețul unora, dar n-ar fi prima dată, cred că decizia de a defini Spitalul Județean, cel mai mare spital din județ, singurul care are toate specialitățile, ca spital–covid, cred că a fost o decizie fie pripită, fie insuficient elaborată. Adică, să blocăm un spital de 1.104 paturi, din care mai funcționează non-covid în acest moment undeva în jurul a 300 de paturi, mi se pare că nu este o decizie bună, dar așa s-a decis, așa s-a întâmplat. Cred că aveam la nivelul județului și alte soluții pentru spitale mai mici să fie blocate pentru spitale covid, dovadă fiind faptul că nu am avut nicio clipă, cel puțin din cifrele date public, mai mult de 200 de bolnavi internați în același timp internați în spital. Repet, am blocat 700 și ceva de paturi pentru acest lucru. Asta cred că este o problemă de sistem și e un lucru la care, probabil, cei care sunt puși să decidă, vor trebui să se gândească un pic, să vadă cum reușesc să facă să repună Spitalul Județean acolo unde trebuie să fie el, adică în mijlocul încrederii sibienilor, că acolo se pot duce și pot căpăta sănătate, se pot face bine. În această perioadă nu prea s-au mai întâmplat lucruri spectaculoase în zona medicinei non-covid”, a afirmat fostul director al CJAS Sibiu, Vasile Spinean.


Fostul director al CJAS Sibiu mai spune că, dacă s-ar fi aflat în postura de a lua o decizie, nu ar fi fost de acord să blocheze Spitalul Județean ca spital – covid.

„Eu am aflat la începutul lunii mai (n.r.: că SCJU Sibiu este spital – covid), solicitând unuia dintre furnizori, maniera în care ei și-au împărțit între ei activitatea (…) unul dintre ei mi-a trimis documentul care era semnat de mult timp în urmă. Probabil că s-a considerat că Casa de Asigurări de Sănătate nu trebuie să știe. O să afle mai încolo ce se întâmplă în zona de sănătate. Îi las pe ăia care trebuie să ia decizii, să ia decizii sănătoase pentru sănătatea sibienilor. O spun cu toată tăria. În niciun caz nu aș fi fost de acord să blochez Spitalul Județean ca spital – covid sau în niciun caz în ponderea în care e blocat astăzi”, a afirmat Spinean.

Vasile Spinean a fost pus în funcția de director al Casei Județene de Asigurări Sibiu în anul 2017, având un mandat pe patru ani. Anterior, acesta a ocupat funcția de director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu