vârstnic infectat cu coronavirus la un cămin din sibiu
FOTO: arhivă

Locatarul unui cămin pentru vârstnici din Sibiu a fost infectat cu SARS CoV-2. S-a făcut o anchetă epidemiologică și toți cei care au intrat în contact cu bărbatul au fost testați pentru noul coronavirus. Toate rezultatele au fost negative.

Prefectura Sibiu a anunțat că, toți beneficiarii căminului pentru persoane vârstnice și tot personalul de îngrijire, au fost testați și au primit rezultate negative.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Sibiu, unde a fost confirmat pozitiv în urma testării un rezident al căminului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică. Din informațiile raportate până la această oră au fost testați toți beneficiarii și angajații centrului, care au primit rezultate negative. De asemenea s-a constatat că s-au respectat toate măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 încă de la debutul pandemiei”, transmite Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

“În cazul persoanei vârstnice confirmate cu Covid care locuiește în Cămin, după comunicarea rezultatului pozitiv, toți beneficiarii din Cămin au fost testați. Șaisprezece persoane care au venit în contact cu persoana infectată au fost izolate preventiv, pentru siguranță. Conducerea Căminului așteaptă rezultatele tututor testelor și va lua măsuri în consecință. Până la această oră au sosit rezultatele testelor efectuate vârstnicilor, toate fiind negative”, a precizat și Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că, în căminul pentru vârstnici, s-au luat măsuri de protecție încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

„Direcția de Asistenţă Socială a luat măsuri de protecție a vârstnicilor din Cămin încă de la începutul stării de urgență. Vizitele aparținătorilor au fost suspendate. Zilnic, vârstnicilor le-a fost măsurată temperatura corporală. Angajații Caminului poartă mască şi manuşi şi au avut și au la dispoziție substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe. De asemenea, personalul Căminului a fost testat frecvent şi izolat între ture într-o unitate de cazare pusă la dispoziție de Primăria Sibiu, pentru a evita riscul contractării virusului și transmiterea acestuia la beneficiarii din Cămin”, a mai precizat Mirela Gligore.

Ultima oră

Comentariul meu