IȘJ Sibiu a cerut Ministerului Educației peste 420.000 de măști de protecție

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu desfășoară o serie de activități specifice care să determine o continuitate a activităților din unitățile de învățământ din județ. IȘJ a cerut Ministerului Educației și Cercetării (MEC) peste 420.000 de măști de protecție.

Pentru ca aceste deziderate să fie îndeplinite, în ziua de joi, 21.05.2020, conducerea ISJ Sibiu a desfășurat un webinar cu toți directorii din unitățile de învățământ ale județului Sibiu, scopul principal fiind acela al diseminării prevederilor OMEC nr. 4.267 / 841 / 2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile / instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării, precum și ale OMEC nr. / 13.05.2020 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin O.M.E.N.C.Ș nr. 5.079 / 2016: „În situații excepționale, inclusiv pe perioada declarării stării de alertă, ministrul educației și cercetării stabilește măsuri specifice în vederea continuării procesului educațional”.

Peste 420.000 de măști comandate de IȘJ

De asemnea, în perioada 26.05-28.05.2020, inspectorii școlari din cadrul ISJ Sibiu vor efectua controale tematice în toate unitățile de învățământ, cu scopul de a identifca stadiul de pregătire al acestora pentru începerea activităților de pregătire a elevilor care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din luna iunie 2020.

De asemenea, ISJ Sibiu a intensificat legăturile cu autoritățile locale și județene în vederea demarării achizițiilor de materiale necesare prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cauzate de SARS-CoV-2 (măști, mănuși, substanțe dezinfectante). Menționăm că ISJ Sibiu a trimis o comandă de peste 420.000 de măști de protecție la MEC, acestea urmând să soseacă săptămâna viitoare, distribuirea lor urmând a se realiza în 24 de ore de la sosirea lor.

Mii de elevi din județ se pregătesc să revină la școală

În perioada 02 – 12.06.2020, în toate unitățile de învățământ gimnazial (83 de unități) și liceal (33 de unități) se desfășoară activități de pregătire pentru examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Atestare Profesională. În aceste unități sunt așteptați, pentru activitățile de pregătire, 3892 elevi de clasa a VIII-a, 2729 elevi de clasa a XII-a și 320 elevi de clasa a XI-a învățământ profesional.

Elevii din anii terminali sărbătoresc online absolvirea

ISJ Sibiu dorește ca absolvenții claselor a VIII-a, a XII-a si a XIII-a să simtă emoțiile acestui eveniment important din viața lor. De aceea instituția a demarat un program de sărbătorire a acestui eveniment în mediu on-line, solicitând elevilor, cadrelor didactice și unor personalități din viața culturală a județului să transmită gândurile lor pe o platformă on-line dedicată acestui fapt.

Înscrierea elevilor în Clasa Pregătitoare

Conform calendarului înscrierii elevilor în Clasa Pregătitoare, în această perioadă se desfășoară evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani 1 septembrie – 31 decembrie 2020 de către CJRAE Sibiu, eliberearea recomandărilor pentru înscrierea acestora (până în 30 iunie) și completarea și depunerea cererilor tip de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea (până în 7 iulie).

elevi sibiuISJ Sibiumasti protectie scoliscoli sibiu
Comentarii (0)
Comentează