aproape 350 de sibieni s-au vindecat de covid 19 și au fost externați
FOTO: arhivă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 4050 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 483 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 453 adulți și 30 copii) și 2093 de persoane confirmate negativ.

Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 344 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1421 persoane izolate și 78 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 122 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 81 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ziua de 23.05.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi și  polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost executate 21 de  misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1027 de persoane și 2 SC/PFA.

Ultima oră

Comentariul meu