foto - incendiu la o fermă din sibiu - zeci de animale salvate de pompieri

În jurul orei 2:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină la ieșirea din municipiul Sibiu, în zona Lunca Seviș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la un atelier meșteșugăresc aflat în cadrul unei ferme cu animale.

La fața locului s-au mobilizat prompt două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Intervenția rapidă a salvatorilor sibieni în colaborare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie a condus la localizarea promptă a incendiului, astfel înlăturând-se pericolul de propagare la vecinătăți.

Peste patru ore, pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului. A ars atelierul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp și cca 15 tone de fân. Au fost salvate prin evacuarea preventivă din ferma aflată în vecinătate : 60 păsări, 34 de porci, 30 de oi, 20 capre și 8 viței.

De asemenea a fost salvat și un autoturism aflat lângă atelier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului determinată de pompieri a fost efectul termic a unui coș de fum neprotejat corespunzător.

Ultima oră

Comentariul meu