spital ambulanta
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu vrea să reia operațiile pentru pacienți care nu au COVID-19. În prezent, este singura unitate din județ unde sunt tratați bolnavii adulți infectaţi cu noul coronavirus.

În prezent, bolnavii care nu au COVID-19 şi care trebuie operaţi sunt internaţi la Spitalul Militar, scrie Agerpres. Reprezentanții Spitalului Județean vor însă să modifice o parte din structura spitalului pentru ca cea mai mare parte a lui să rămână funcțională.

„Intenţionăm să modificăm o parte din structura spitalului astfel încât cea mai mare parte a lui să rămână funcţională. În momentul de faţă, întreg colectivul spitalului nostru doreşte ca acesta să-şi reia activitatea, prioritare sunt secţiile chirurgicale şi ulterior toate celelalte”, a explicat Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, deja se modifică sistemul de primire a urgenţelor medicale, în aşa fel încât să se reducă la maxim riscul de a fi infectat încă de la intrarea în spital.

„Intenţionăm să aducem modificări pentru sistemul tampon al UPU, dar şi pentru Secţia Infecţioase prin organizarea unui compartiment individual de Terapie Intensivă. Aceste modificări vor fi posibile lucrând în colaborare cu DSP-ul şi prin modificarea unor acte normative legislative. De asemenea, trebuie să evaluăm şi posibilităţile financiare de care dispunem. Până acum am beneficiat de implicarea financiară a CJ, a societăţii civile (sprijinul lor financiar fiind deosebit de important, dar mai ales implicarea lor afectivă a mobilizat, încurajat şi susţinut emoţional personalul nostru, mai ales în perioada de debut a măsurilor luate pentru combaterea pandemiei”, a arătat Florin Grosu.

În prezent, pacienţii cu COVID-19 din judeţ sunt trataţi în trei spitale din municipiul Sibiu: copiii la Spitalul Clinic de Pediatrie, cea mai mare parte a adulţilor la Spitalul Judeţean şi o parte dintre pacienţi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu