Povestea impresionantă a unui asistent medical – A mers la o intervenție fără să știe că urma să își salveze propriul copil

0 2.469

MAI a publicat povestea impresionantă a unui asistent medical aflat într-un elicopter SMURD, redirecționat către un copil pe bicicletă lovit de o mașină. Salvatorul a aflat pe drum că e vorba de copilul lui: „Nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ”.

Elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgență. Echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloți și Sebastian Petruș- asistent medical la SMURD Timiș, încheia încă o misiune cu succes și adăuga pe listă un nou pacient salvat. Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin stație: „Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele”.


Pilotul a schimbat traseul aeronavei, iar asistentul și-a sunat soția să o anunțe că întârzie.

„Sebastian, …. a fost lovit de o mașină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat bunicii să-mi spună”, i-a răspuns femeia.

În acel moment, Sebastian a realizat că merge să-și salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.

„Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc. <Dar tu ești din zonă>, l-a întrebat pilotul. <Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima>, le-a răspuns Sebastian”, scriu cei de la MAI.

Ajuns la fața locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanță și acolo și-a zărit puștiul întins pe targă.

„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”, a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență către Timișoara.

„Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz. Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult”, declară asistentul medical.

La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. A fost consultat, iar Sebastian a aflat că va fi bine.

Marți a fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare. La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl:

Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

Pentru că asta e meseria mea…

Tu salvezi și alți copii?

Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!

Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieții lui, să-și salveze propriul copil.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...