Reguli stricte pentru clienții teraselor – Acestea s-ar putea deschide în 1 iunie

842

Terasele s-ar putea deschide din 1 iunie, iar patronii, care au înregistrat pierderi mari în ultimele trei luni, își așteaptă primii clienți cu reguli stricte.

Ştefan Gleveșanu, patronul unui restaurant din Brașov, a achiziţionat măşti pentru fiecare angajat şi dezinfectanţi în valoare de 3.000 de lei. Ospătarii se vor dezinfecta după fiecare comandă dusă la masă. În plus, vor lucra în două ture, astfel încât să nu se intersecteze cu ceilalţi colegi.

„Ne-a fost foarte greu să supravieţuim și am încercat cât de mult să ne adaptăm acestei situații. Prin deschiderea terasei ne vom putea salva business-ul, ne vom putea ţine toţi angajaţii”, a spus Ştefan Gleveşanu, patronul restaurantului.

Cu pierderi de 80 la sută, ca să nu dea faliment, Ştefan va continua şi să livreze mâncare la domiciliul clienţilor.

Dacă numărul cazurilor de infectări cu coronavirus va scădea este posibil ca terasele sa fie deschise din 1 iunie, iar plajele din 15 iunie, susţine Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii.

Cei care vor ieși să savureze o cafea sau o limonadă pe terasă vor trebui să păstreze o distanţă de un metru şi jumătate faţă de cei din jur. Vor putea sta mai aproape doar de membrii familiei cu care locuiesc. Singurii care s-ar putea să nu fie chiar încântaţi de redeschidere sunt vecinii localurilor, deranjaţi de gălăgie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi