VIDEO: Primarul Sibiului – „Am cheltuit pentru achiziții pe linie de COVID-19 peste 5 milioane lei”

0 780

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a vorbit, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față” despre criza generată de pandemia de coronavirus. Edilul urbei de pe Cibin a declarat că efectele crizei se vor reflecta la nivelul bugetului local. De asemenea, a precizat că, până în prezent, pentru achiziția „pe linie de COVID-19 s-au cheltuit peste cinci milioane de lei”.

Astrid Fodor a menționat că această criză se va reflecta și la nivelul administrației locale. În primul rând, vor scădea încasările, iar în al doilea rând vor fi necesare mai multe cheltuieli neprevăzute. Edilul urbei de pe Cibin a declarat, de asemenea, că din cauză că Ministerul Finanțelor nu este transparent, nu se pot face estimări în ceea ce privește bugetul.


Primarul Sibiului la ’’Interviuri pe Față’’

Astrid Fodor vorbește pe Ora de Sibiu despre proiectele actuale și de viitor în ceea ce privește municipiul reședință de județ. Astrid Fodor va oferi detalii și despre dezvoltarea Sibiului în acest an, dar și despre cum a fost afectat orașul de pandemia de coronavirus.

Slået op af Ora de Sibiu i Onsdag den 27. maj 2020

„Categoric criza se reflectă și la nivelul administrației publice locale. În primul rând, se va reflecta la nivelul bugetului. Pe de o parte ne vor scădea încasările, iar pe de altă parte avem o serie întreagă de cheltuieli care nu au putut să fie prevăzute anul trecut. Acesta e principalul efect al pandemiei în ceea ce privește bugetul municipiului Sibiu. Noi am făcut o estimare și din păcate nu prea putem să o facem cât de cât să putem garanta pe ea deoarece, din păcate, Ministerul Finanțelor continuă să fie la fel de netransparent în ceea ce privește încasarea sumelor din impozitul pe venit la nivelul unităților administrativ teritoriale. Din acest motiv, noi nu avem niciun fel de predictibilitate, noi nu știm exact pe ce sume contăm, știm doar că 60% din suma colectată. Dar trebuie să știm și suma colectată, că ne dă o imagine, dacă veniturile au rămas constante, dacă au scăzut și cu cât. Dar sperăm că această problemă să se rezolve, am făcut intervenții la nivelul Ministerului Finanțelor și cred că până la urmă își va găsi o soluție”, a declarat Fodor.

Astrid Fodor a spus că, până în prezent, s-au cheltuit 5 milioane de lei pentru achiziții pe linia de COVID-19.

„Deci din preliminariile pe care le-am făcut rezultă că vom avea anul acesta cu 38 de milioane încasări mai puține la bugetul local, ceea ce este o sumă impresionantă. Și pe de altă parte, deja în primele luni am cheltuit numai pe linie de achiziție legată de COVID-19 peste 5 milioane de lei care, bineînțeles, nu au fost prevăzuți de a fi cheltuiți din buget. Pe linie de investiții, deocamdată, nu se va resimți criza. Noi continuăm într-un ritm foarte intensiv și avem foarte multe șantiere deschise în Sibiu și vom deschide în continuare pentru că cred că este și o soluție pentru revigorarea economică. Prin aceste investiții care se fac la nivel de administrații publice, se creează și locuri de muncă, nu numai locuri de muncă în construcții, că se creează locuri de muncă în lanț. Și cei care produc materiale de construcții sau diverse dotări au locurile de muncă asigurate dacă sunt multe investiții publice”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...