Cele 14 zile de izolare la domiciliu sunt obligatorii și după 1 iunie – Țările din zona roșie

0 4.037

Măsura izolarii  timp de 14 zile va continua și după de 1 iunie pentru toate persoanele care vin din țările aflat în zona roșie de COVID, cum sunt Italia sau Spania. Cei care revin în România din țări care nu prezintă risc, nu vor sta în izolare.

Cetățenii români sau străini care vin în România vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Această măsura va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie și este valabilă pentru zonele „roșii”, respectiv Spania, Italia, Germania, Austria, Belgia, Elvetia, Franţa,  Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA, Turcia, dar și alte țări din America de Sud. Cine vine dintr-o zonă cu risc mic, sau fără risc, va putea evita măsura izolării.


„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...