Raed Arafat despre redeschiderea mall-urilor – ”Nu cred că se poate din 1 iunie”

Nu se știe când se vor deschide mall-urile. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat miercuri seară, că îi este greu să avanseze o dată și că nu știe dacă mall-urile se vor deschide la 1 iunie.

Asta chiar şi în contextul în care după 1 iunie măsurile ar putea fi relaxate când vine vorba de ieşirile în aer liber, scrie Digi24.

“Asta (redeschiderea mall-urilor – n.r.) nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii.
Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat.

În urmă cu trei zile, nouă proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați, spun ei Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate.

În scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința ca un mare număr de oameni vor fi în cele din urmă concediați.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

1 iuniemall-uriraed arafatredeschidereromaniaSibiustiriultima ora
Comentarii (0)
Comentează