Prinși la furat în miez de noapte – Aveau mașina burdușită cu țevi din cupru

2.050

Trei tineri în vârstă de 19, 21 și 23 de ani au fost depistați în miez de noapte la Merghindeal. Aceștia au fost luați la întrebări de polițiștii sibieni, care au descoperit în mașina lor mai multe bunuri furate.

„La data de 27 mai a.c., în jurul orei 02,00, în timpul desfășurării activităților de patrulare pe raza localității Merghindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, pe DJ 105, către localitatea Cincu, județul Brașov. După legitimarea și verificarea persoanei în cauză, s-a stabilit că este vorba despre un brașovean în vârstă de 23 de ani, care nu a prezentat un motiv plauzibil privind prezența sa în zonă la ora respectivă”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat în zonă alți doi bărbați, un sibian în vârstă de 19 ani și un alt brașovean, în vârstă de 21 de ani, care aveau asupra lor, într-un autoturism, mai multe bunuri a căror proveniență nu au justificat-o.

Astfel, s-a stabilit că în cursul nopții, cei trei ar fi pătruns prin efracție într-o anexă a unei locuințe de pe raza localității Merghindeal, de unde ar fi sustras mai multe ţevi din cupru, componente din cupru folosite la instalatiile de încălzire, diferite tipuri de conductori electrici şi un polizor unghiular. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de euro, a fost recuperat integral.

În cauză, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, față de sibian și de brașoveanul în vârstă de 23 de ani fiind luată măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de săvârșirea faptei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi