Sibiul are 500 de cazuri de coronavirus – Câți dintre pacienți s-au vindecat

0 1.188

Sibiul a ajuns la 500 de cazuri de coronavirus. Potrivit Prefecturii Sibiu, aproape 400 de pacienți s-au vindecat și au fost externați. 

Numărul pacienților care s-au vindecat de coronavirus la Sibiu a ajuns la 382. De la debutul pandemiei, 42 de sibieni au decedat. „În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 500 de persoane (dintre care 467 adulți și 33 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 382 de persoane, iar 42 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, precizează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Peste 2.000 de sibieni izolați la domiciliu

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează 2.094 persoane izolate și 24 persoane în carantină.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 109 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 27 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 95 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sunt în stradă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de alertă. „În cursul zilei de ieri, 26 mai a.c., polițiștii sibieni împreună cu efective ale poliției locale și ale jandarmeriei au desfășurat 62 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 992 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă”, a mai spus Andreea Ștefan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.