Peste 2000 de sibieni sunt monitorizați de polițiști și de jandarmi – Trebuie să stea în carantină sau în izolare

1.368

2048 de oameni sunt izolați și alți 25 sunt în carantină, în județul Sibiu. Aceștia sunt monitorizați de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 503 de persoane (dintre care 470 adulți și 33 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 386 de persoane, iar 42 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de alertă

„În cursul zilei de ieri, 29 mai a.c., polițiștii sibieni împreună cu efective ale poliției locale și ale jandarmeriei au desfășurat 54 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 1237 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli”, transmite Prefectura Sibiu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 115 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 31 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 104 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi