FOTO Klaus Iohannis și-a petrecut weekendul la Sibiu – A fost la slujbă la biserică, în Piața Mare

2.061

Klaus şi Carmen Iohannis și-au petrecut weekendul acasă, la Sibiu. Cuplul prezidențial a fost fotografiat la ieșire din Biserica Evanghelică din centrul Sibiului unde, cei doi au participat la prima slujbă în aer liber, oficiată după redeschiderea bisericilor.

După slujbă, șeful statului și prima doamnă au ieșit din curtea Bisericii evanghelice cu mască de protecție pe față. Cuplul prezidențial frecventează același lăcaș de cult, ori de câte ori se află în Sibiu.  Și alți credincioși au profitat de relaxarea măsurilor de protecție și au participat la slujba oficiată în aer liber.

Mesaj de la președintele Iohannis pentru românii din diaspora

Klaus Iohannis, a transmis duminică și un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni.

„Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toți să trecem mai ușor prin această pandemie.

Am traversat momente dificile și vă mulțumesc pentru că ați înțeles apelurile autorităților române. Mulți dintre dumneavoastră v-ați întors acasă cu un bagaj important de cunoștințe și experiențe dobândite în străinătate, pe care sunteți gata să le puneți în slujba României. Prin măsurile și politicile publice cuprinse în programul de reconstrucție economică, acest capital prețios pe care îl reprezentați fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea țării noastre.

Este nevoie de toți românii, de aici și de acolo, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim.

La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, a fost mesajul transmis românilor de pretutindeni de șeful statului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)