VIDEO NASA și SpaceX au lansat o capsulă cu doi astronauți americani la bord

0 896

NASA și SpaceX au lansat cu succes, sâmbătă, o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională. Aceasta este prima misiune în cosmos cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani.

Lansarea capsulei este o misiune istorică, pentru că a fost primul zbor cu echipaj uman al companiei SpaceX, a lui Elon Musk şi este, de asemenea, pentru prima oară când NASA trimite în spaţiu astronauţi la bordul unei navete a unei companii private. Pentru Statele Unite reuşita acestei misiuni reprezintă un pas foarte important pe drumul către independența de Rusia pentru accesarea Stației Spațiale şi un motiv de mândrie naţională.

Primul schimb de mesaje între astronauți și NASA

„Lansare Falcon 9 și Crew Dragon, haide NASA, haide SpaceX, viteză bună, Bob și DougAmerica s-a lansat! Începe o nouă eră în zborurile spațiale americane și ambițiile unei noi generații continuă visul. Separarea Falcon, confirmată. Și puteți vedea pe ecran. Falcon 9 a aterizat, este prima rachetă Falcon 9 care a dus oameni pe orbită, este foarte emoționant pentu noi” – au comentat reprezentanții SpaceX. 

După lansare, astronauții au avut un scurt schimb de mesaje cu NASA.

„Bob, Doug, în numele în numele întregii echipe de lansare vă mulțumim că ați zburat cu Falcon9. Călătorie plăcută și o misiune minunată!”

„Mulțumim! Felicitări și vouă și întregii echipe pentru primul zbor cu oameni la bord pentru Falcon9, a fost incredibil. Apreciem toată munca grea și mulțumim pentru minunata călătorie în spațiu”.

„Recepționat”. 

„Suntem mândri de voi și de restul echipei, mulțumim pentru ce ați făcut pentru noi, pentru că ați readus America în spațiu de pe coasta Floridei”.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.