Controale și amenzi la firmele din Sibiu care duc oameni la muncă în străinătate

776

Pentru a verifica situația cetățenilor români care doresc să muncească în străinătate, în perioada 1122.05.2020 s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, Campania națională de verificare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate, a căror activitate este reglementată de Legea nr. 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

Campania a vizat în principal identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă, conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale precum și diminuarea consecințelor negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a reglementărilor legale.

În cadrul Campaniei, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au verificat 23 de agenți de plasare a forțeide muncă, din județul Sibiu. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate 4 avertismente și au fost dispuse 5 măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Deficiențele identificate și sancționate de inspectorii de muncă au fost: neinformarea de către agentul de plasare a forței de muncă a persoanei mediate cu privire la cerințele și condițiile ocupării locului de muncă, neasigurarea de către agent a încheierii contractelor individuale de muncă și în limba română, lipsa în cadrul ofertele de muncă a tuturor elementelor prevăzute de legislația în domeniul, lipsa personalului calificat în domeniul resurselor umane care face dovada experienței în recrutare de personal încadrat în muncă la agentul de plasare a forței de muncă în străinătate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.