Negocieri privind redeschiderea mall-urilor – Când am putea merge la Promenada și Shoppping City Sibiu

1.567

Redeschiderea mall-urilor din România, așteptată cu sufletul la gură de români, s-ar putea face peste două săptămâni.

Când s-ar putea redeschide marile centre comerciale

Condiția obligatorie pentru redeschiderea mall-urilor este aceea ca numărul de infectări cu COVID-19 să fie în continuare în scădere.

Urmează două săptămâni esențiale în care vor fi evaluate riscurile pe care le implică aglomerarea celor mai căutate zone comerciale.

„Sunt convins că la finalizarea celor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine să putem ca la finalul celor două săptămâni să deschidem magazinele mari. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate cât mai repede.”, a spus Virgil Popescu, citat de Digi24.

O întâlnire între ministrul economiei și reprezentanții Mall-urilor va avea loc marți. ar urma să fie stabilite condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a se păstra distanțarea socială și pentru a se respecta măsurile de evitare a răspândirii noului coronavirus.

Ce spun administratorii mall-urilor din Sibiu

Și la Sibiu redeschiderea mall-urilor este așteptată cu nerăbdare, atât de sibieni cât și de reprezentanții NEPI, care dețin mall-urile Promenada și Shopping City Sibiu.

„Așteptăm și noi bineînțeles redeschiderea mall-urilor. Suntem pregătiți din punct de vedere igienico – sanitar și vom lua toate măsurile pe care le vor impune autoritățile la momentul redeschiderii. Sperăm să putem deschide pe 15 iunie dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Alexandra Cristian, unul dintre reprezentanții celor două centre comerciale din Sibiu.

shopping city 3

WhatsApp Image 2020 02 13 at 11.42.54

Magazinele din marile centre comerciale de tip mall care vând altceva decât produse alimentare, medicamente și servicii de curățătorie au fost închise temporar din data de 22 martie, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.