Peste 3.500 de elevi sibieni au revenit la școală – Doi aveau temperatură

0 764

Mii de elevi sibieni din ani terminali s-au întors marți la școală. Doi dintre ei nu au putut fi primiți la pregătire, deoarece, în urma triajului făcut de cadrele medicale la intrarea în unitățile de învățământ, aveau temperatură. 

Reîntoarcearea elevilor în unitățile de învățământ din județul Sibiu, pentru pregătirea examenelor naționale de EN8 și Bacalaureat, poate fi considerată un real succes, datorită ratei mari de prezență la cursuri.

Peste 3.500 de elevi sibieni prezenți

„Astăzi, 02.06.2020, s-au reluat cursurile pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, necesare pentru pregătirea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. La nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu cei 2624 de elevi din clasa a VIII-a și 1569 de elevi din clasa a XII-a au fost repartizați, pe grupe, pentru desfășurarea pregătirilor acestor examene. Astăzi, începând cu ora 8, s-au prezentat 2259 de elevi la clasa a VIII-a (86,09%) și 1249 de elevi la clasa a XII-a (79,6%)”, transmite Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Cea mai bună rată de prezență, de 100%, s-a înregistrat în 29 de unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Școala Gimnazială Slimnic, Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganu” Orlat, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Chirpăr, Școala Gimnazială Loamneș, Școala Gimnazială ”Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava” Alțâna, Școala Gimnazială Șura Mică, Școala Gimnazială ”Ilie Micu” Ludoș, Școala Gimnazială Cârța, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ”Ioan Moraru” Dârlos, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Râu Sadului, Școala Gimnazială Bazna, Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu, Școala Gimnazială Scoreiu, Școala Gimnazială Șeica Mică, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu, Școala Gimnazială ”Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură ”Carol I” Sibiu.

Doi elevi au avut temperatură

Din nefericire, doi elevi nu au fost primiți la pregătire, deoarece la triajul făcut de către cadrele medicale, la intrarea în școală, au avut o temperatură a corpului mai mare de 37,3 grade Celsius (Liceul de Artă Sibiu și Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand” Sibiu).

Perioada de pregătire a elevilor, în școli, este între 2.06.2020 și 12.06.2020.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...