Cauza principală a producerii accidentelor pe raza municipiului Sibiu este neacordarea de prioritate pietonilor. Din acest motiv, sunt căutate soluții pentru a stopa evenimentele rutiere. De curând, pe Calea Șurii Mici, au fost montate calmatoare de trafic, pentru a-i împiedica pe șoferii vitezomani „să își facă de cap” în zonă. 

Noi calmatoare de trafic au fost montate în Sibiu. Pe Calea Șurii Mici, chiar după viaduct, s-au montat, potrivit polițiștilor sibieni, din două motive.

„Există o trecere pentru pietoni situată la coborârea de pe pasarelă, unde de cele mai multe ori se circulă cu viteză. De asemenea, acolo este o intersecție foarte rea din punctul de vedere al vizibilității. Ajungem la coborârea de pe pod cu viteză combinată cu gradul redus de vizibilitate asupra drumului prioritar la ieșirea de pe acea stradă laterală, existând în ambele cazuri riscuri ridicate de producere a unor accidente pe fondul neacordării de prioritate, fie pentru pietoni, fie pentru autoturisme”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Calmatoarele de trafic de pe Calea Șurii Mici au fost montate ca urmare a unei solicitări din partea Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, avizată de Comisia de Circulație în ședința din 27 mai 2020.

„Anul acesta s-au mai montat calmatoare pe șoseaua Alba Iulia – zona str. Cârlova, solicitarea venind tot din partea Biroului Rutier al IPJ Sibiu. Deocamdată Primăria Sibiu nu a mai primit alte solicitări de montare de astfel de dispozitive”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.