sibiu centru focus photos agency
FOTO: Focus Photos Agency / Facebook

Toată zona istorica va deveni, încetul cu încetul, zonă pietonală. Pentru început, Primăria municipiului Sibiu a hotărât să închidă, pentru mașini, jumătate din Piața Mică, iar Piața Huet și Piața Aurarilor în întregime. 

Privit de sus, centrul urbei de pe Cibin pare acum mult mai aerisit. Sibienii sunt liberi să se plimbe în voie, fără să mai aibă grija autoturismelor.

sibiu centru focus photos agency1
FOTO: Focus Photos Agency / Facebook
sibiu centru focus photos agency3
FOTO: Focus Photos Agency / Facebook
sibiu centru focus photos agency2
FOTO: Focus Photos Agency / Facebook

„În partea din Piața Mică cuprinsă între strada Ocnei, Casa Artelor și Turnul Sfatului din mun. Sibiu nu se vor mai parca autovehicule, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare. Zona va fi delimitată de accesul auto cu piloni de piatră și piloni demontabili. Se va permite accesul auto doar pentru aprovizionare în intervalul orar 05.00 -09.00, precum și atunci când este cazul pentru evenimente sau alte situații excepționale”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local.

Odată cu închiderea piețelor, proprietarii de terase au mai mult spațiu, motiv pentru care pot cere să se extindă. Fiindcă trebuie să mențină distanța între mese, decizia de a se extinde le este de mare ajutor.

La finalul lunii trecute, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, pentru Ora de Sibiu, că în curând toată zona istorică va deveni pietonală. Detalii AICI.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu