Încă un focar de pestă porcină la Sibiu

0 1.542

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat în județul Sibiu. Autoritățile s-au întrunit în cadrul unei ședințe pentru a aproba un program de măsuri pentru combatere.

Focarul a fost depistat în localitatea Văleni, comuna Micăsasa.


„În urma confirmării diagnosticului de Pestă Porcină Africană, într-o exploatație nonprofit în din localitatea Văleni, comuna Micăsasa, astăzi, 05.06.2020 a avut loc ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Sibiu”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În cadrul ședinței a fost aprobat prin decizie comună, cu județul Alba, programul de măsuri pentru combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din localitatea Văleni.

Întrucât zona de supraveghere și protecție din jurul focarului, ce se întinde pe 13 kilometri cuprinde și localități din județul Alba, măsurile dispuse se implementează sub supravegherea DSVSA Sibiu și DSVSA Alba.

La finalul lunii mai, alte trei focare de pestă porcină africană au fost depistate la Chesler (comuna Micăsasa), la Fondul de Vânătoare nr. 33 (Dumbrăveni) și în localitatea Valchid (comuna Hoghilag). Detalii AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...