caine politist der

Der, primul câine polițist care a apărut pe pagina de Facebook a MAI, cu peste 450 de misiuni de intervenție la activ, a pierdut, în urmă cu puțin timp, lupta cu o boală crâncenă. Colegul lui, Nicolae, care l-a îngriiit timp de zece ani, a spus că, datorită curajului câinelui, o tânără a devenit polițistă. Acum, aceasta se pregătește la Centrul Chinologic din Sibiu. 

„Pentru toți ceilalți a fost doar un câine. Pentru mine, a fost copil, frate și camarad”, așa a scris Nicolae pe contul său de Facebook despre Der, câinele polițist care i-a fost alături peste 10 ani. De altfel, Der a fost și primul câine polițist care a apărut pe pagina de Facebook a MAI.

„În ultimele 9 luni, DER a suferit de o boală crâncenă, iar Nicolae a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-l salva. Din păcate, însă, unul dintre cei mai buni câini polițiști din România a pierdut lupta cu boala. Cu peste 450 de misiuni de intervenție și detectare a substanțelor periculoase și explozibile la activ, putem spune că DER și-a făcut pe deplin datoria față de noi toți”, se arată pe pagina de Facebook a MAI. caine politist

Un ultim omagiu pentru Der

„Astăzi, când l-am sunat pe Nicolae să îl întrebăm dacă este de acord să îi aducem un ultimul omagiu partenerului său, pe care și noi l-am cunoscut, acesta și-a stăpânit cu greu plânsul.

– M-ar bucura enorm și vă mulțumesc din suflet! Să știți că DER a iubit foarte mult oamenii, iar pe copii pur și simplu îi adora. În aceste zile, îi voi face un panou omagial la sediul poliției, unde vom păstra scrise toate meritele lui, zgarda, carnetul de serviciu și fotografia. Der chiar merită așa ceva”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

O tânără este polițistă și se pregătește la Sibiu datorită lui Der

Acest câine deosebit a reușit, de-a lungul timpului, să apropie mulți tineri de meseria de polițist. Este și cazul unei fete, vecină de-a lui Nicolae, care în urmă cu câțiva ani i-a spus: „Când voi fi mare, mă voi face polițistă și voi avea și eu un cățel negru și frumos, așa cum este Der”.

După cinci ani de la acea întâmplare, promisiunea s-a adeverit. Acum ea este polițistă și se pregătește la Centrul Chinologic din Sibiu, unde i-a fost repartizat un câine lup negru. Memoria lui Der merge mai departe!

Comentariul meu

Lasă un răspuns