Sufletul Sibiului, surprins într-un video inedit – E creat doar din fotografii

0 1.067

⇓ Ascultă știrea ⇓

Avem un oraș minunat. Nu o spunem doar noi, ci și o lume întreagă care îl laudă, precizând că este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe întreg mapamondul. „Sufletul” Sibiului este surprins zilnic în fotografii și nu doar de turiștii care îl văd pentru prima oară, cât și de oamenii locului care sunt veșnic îndrăgostiți de el. De curând, un tânăr sibian a creat un video spectaculos, unde este prezentat, într-un mod inedit, centrul istoric al urbei de pe Cibin. 

Sergiu Gabriel este tânărul din Sibiu care a venit cu ideea de a face un video creat doar din fotografii. Trei mii la număr. În acest mod, sibianul vrea să promoveze centrul istoric într-un mod inedit. „Voiam să realizez de ceva timp un videoclip promoțional pentru orașul meu, iar tehnica folosită este una greu de realizat din mai multe puncte de vedere și anume simplul fapt că este realizat din fotografii și că intervalul de timp în care nu ploua era scurt”, spune Sergiu Gabriel.


📍 Sibiu, România 🕍La fel de frumos și liniștit pe timp de noapte! 🦉Inițial plănuiam să numesc altfel acest videoclip și anume 3000pictures of Sibiu. De ce? Pentru că fiecare parte a videoclipului este făcută din fotografii. 4 nopți pentru realizarea lui. It was worth it! 🎬Turnul Sfatului Ora de SibiuSibiu City AppPrimăria Municipiului Sibiu#sibiu #oldtown #romania

Slået op af Sergiu Gabriel i Onsdag den 3. juni 2020

Imaginile au fost realizate în timpul nopții. Deși Sibiul era „adormit”, Sergiu a reușit să redea viața și culoarea acestuia la cel mai înalt nivel. „Nu știam exact cat durează să acopăr o astfel de arie ca și Centrul Vechi, însă în nici un caz nu mă așteptam să dureze 4 nopti, de la ora 00:00 la 5 dimineața. Montajul a fost realizat pe zile, ca să îmi pot face o idee cu privire la genul de cadre de care mai am nevoie, însă evident, cand m-am apucat de editare lucrurile s-au complicat, de la căutarea efectelor sonore și piesă, până la ordinea imaginilor. De asemenea, utilizarea căștilor la vizionare oferă o altfel de experiență, din punct de vedere al sunetului”, povestește sibianul.

Videoclipul a devenit viral

La scurt timp de la publicarea clipului video pe rețelele de socializare, sibienii l-au apreciat și distribuit masiv pe paginile personale. Au fost încântați de frumusețea centrului istoric pe timp de noapte.

„Nu mă așteptam ca publicul sibian să distribuie așa mult videoclipul, atât pe Instagram, cât și pe Facebook, însă lucrul care m-a uimit a fost că o mare parte din implicare le-a aparținut tinerilor. Ideea este că am putea distribui lucruri de acest gen și în afară, iar astfel promovăm frumusețea orașului nostru”, spune Sergiu Gabriel.

Sibianul vrea să contribuie la dezvoltarea turismului

În timpul pandemiei de coronavirus, Sergiu s-a reinventat. În mod obșnuit, el se ocupă cu crearea de filmări la nunți șifestivaluri și crearea de reclame. În această perioadă, a găsit momentul potrivit să se focuseze și pe alte proiecte.

„Având în vedere situația curentă cu pandemia, am avut mai mult timp pentru mine și am simțit că este momentul să mă focusez și pe proiecte de acest tip. Am luat o pauză, forțat, de la nunți, festivaluri și reclame ca să pot contribui și eu la dezvoltarea turismului. Cu siguranță acest proiect nu o să fie ultimul, iar în curand o să revin cu idei noi pe care le puteți urmări pe pagina mea de Facebook, însă pe Instagram o să apară întotdeauna imagini din spatele camerei de filmat, schițe și videoclipurile în sine”, adaugă sibianul.

Pe Sergiu Gabriel îl puteți urmări atât pe pagina de Facebook, cât și pe pagina de Instagram.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...