S-au anunțat noile măsuri de relaxare – Se redeschid mall-urile, grădinițele și sălile de fitness

Klaus Iohannis a anunțat că, din 15 iunie, România intră în a treia etapă de relaxare a măsurilor de protecție privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Săptămâna viitoare se redeschid mall-urile, grădinițele, creșele și sălile de fitness.

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după ce a discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

„Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă. Considerăm că este posibil să luăm noi măsuri de relaxare. Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie.
Se vor redeschide mall-urile fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 în exterior. Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, cu respectarea distanțării. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

 

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri, care până acum s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.

gradiniteklaus iohannismall-uri sibiurelaxare masurisali de fitness
Comentarii (0)
Comentează