fbpx

Variante pentru reluarea cursurilor la școală – Orele să se țină în curte sau în corturi

0 244

⇓ Ascultă știrea ⇓

Distanțarea socială în școli ar putea fi respectată cu ajutorul corturilor sau al containerelor. Este unul dintre scenariile luate în calcul de ministrul Educației.

Monica Anisie a recunoscut că, din toamnă, atunci când toți copiii vor reveni în bănci, va fi imposibil de păstrat distanța. Școlile nu au suficient spațiu pentru ca numărul de elevi dintr-o clasă să poată fi micșorat.

Spațiu în plus ar putea fi obținut prin montarea unor corturi sau containere în curți.

Un alt scenariu posibil, a mai spus ministrul Educației, la B1TV, este împărțirea elevilor în două grupe care să meargă, prin rotație, la școală. Grupa de elevi care va rămâne acasă va face cursuri online. 

Acestea sunt însă propuneri, o decizie finală încă nu a fost luată.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.