VIDEO: Polițiștii în trafic pe Valea Oltului – Opresc șoferii și le fac recomandări importante

0 889

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii vâlceni sunt în trafic, pe Valea Oltului, în următoarele zile. Oamenii legii vin în sprijinul șoferilor și le recomandă să conducă cu prudență, dat fiind faptul că a intrat în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben de ploi. 

„Având în vedere atenționarea meteorologică de COD GALBEN de manifestări de instabilitate atmosferică, averse, grindină, descărcări electrice, valabilă în intervalul 12 iunie, ora 10 – 15 iunie, ora 10, vă recomandăm să conduceți cu prudență, să adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante”, anunță IPJ Vâlcea.

Recomandările polițiștilor

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pe timp de ploaie, ceaţă sau condiții meteo care îngreunează vizibilitatea, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timp de zi, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.