foto Klaus Iohannis e1572554586677

Klaus Iohannis își sărbătorește, sâmbătă, ziua de naștere. Șeful statului împlineşte 61 de ani. Dacă anul trecut, Iohannis și-a aniversat ziua de naştere la Palatul Cotroceni, unde au fost prezenți liderii partidelor din opoziţie, anul acesta a preferat să sărbătorească în familie, alături de soția sa Carmen Iohannis, ținând totodată cont și de restricțiile impuse din cauza epidemiei de Covid-19.

Președintele Klaus s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Astăzi, la împlinea a 61 de ani, șeful statului a ales să își organizeze aniversarea acasă, alături de soția sa Carmen Iohannis și câteva persoane apropiate, scrie b1.

Președintele României s-a născut pe 13 iunie 1959 la Sibiu. Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.

Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Tot el a declarat că, atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie a refuzat să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de cinci sute și ceva de ani.

Klaus Iohannis și-a petrecut vacanțele copilăriei la bunicii săi din Bradu, cu care mergea la fân și la restul activităților agricole.

Este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis (n. 2 noiembrie 1960), profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. la multi ani? ptr. …?…a….amai multe case in multi ani……suna mai corect.