nori negri sibiu

Municipiul Sibiu a fost lovit sâmbătă după amiază de o furtună scurtă și puternică. Pe câteva artere canalizarea a făcut greu față șuvoaielor de apă.

Mai puțin de 20 de minute a durat ploaia ce s-a abătut asupra Sibiului. A fost însă una puternică de a semănat cu o furtună de vară. Vizibilitatea a fost extrem de redusă și pe unele străzi mașinile nu au mai putut înainta. Și în localitățile din vecinătatea capitalei județului a plouat destul de puternic.

video
video

Reamintim că meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, și expiră duminică, la ora 2.00, acesta fiind valabil în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, în Muntenia.
Fenomene vizate de meteorologi sunt: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.
„În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.