Secretar de stat în Ministrul Sănătății – ”Următoarele zile sunt decisive”

891

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a menționatul faptul că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația.

El a precizat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare, scrie Digi24.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă.

Este un criteriu – rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6…0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament.

Sunt două tipuri de cazuri – cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele. Virusul există în societate, e o transmitere comunitară. Trebuie să ne adaptăm viața, vom trăi cu acest virus. Vara 2020 nu va arăta ca restul.

Dacă într-o zi apar două – trei focare, numărul de probe prelevate este mai mare. Numărul de cazuri depinde de desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Este esențial ca experții să fie cei care fundamentează deciziile. Analizele lor au fost precise, pe baza lor s-au luat deciziile și s-au dovedit eficiente. Ar trebui să cpntinuăm să păstrăm recomandările experților”, a explicat Andrei Baciu, la Digi24.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră din data de 8 mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Paul scrie

    Care este situația la Sibiu?(cazuri noi,decese, vindecări)?De ce nu mai anunțați aceste lucruri?Și foarte important de știut ar fi unde apar focare noi,din ce localități ale județului sunt noile cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.