„Richard al III-lea”, regizat de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre, pentru prima dată în România la FITS online

449

Spectacolul de teatru „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete, producție din anul 2017 a Tokyo Metropolitan Theatre va fi difuzat pentru prima dată în România, miercuri, 17 iunie 2020, la ediția online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). 

După ce a captivat publicul japonez pe scena Tokyo Metropolitan Theatre cu cele trei creații ale sale, produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu: „Lulu”, „Călătoriile lui Gulliver” și „Oidip”, Purcărete a creat pentru prima dată un spectacol la Tokyo Metropolitan Theatre, un „Richard al III-lea” complet nou, într-o interpretare curajoasă ce explorează la maximum capacitățile celor 19 actori implicați. „Richard al III-lea” este una dintre piesele de referință ale dramaturgului englez William Shakespeare. Spectacolul descrie gloria și decăderea regelui Richard al III-lea, care își înșală și își omoară dușmanii, aliații și chiar rudele apropiate pentru a dobândi tronul. Kuranosuke Sasaki, cel mai cunoscut actor de teatru și film din Japonia, interpretează rolul acestui personaj infernal, reprezentând momentele sale de glorie și de distrugere. Regizorul Silviu Purcărete este supranumit de japonezi „Ninagawa al României”, pentru viziunea sa artistică atât de complexă și creațiile scenice învăluite de o energie specială.

RICHARD AL III-LEA – TEATRU | JAPONIA | SEZONUL JAPONEZ

Tokyo Metropolitan Theatre

De: William Shakespeare

Traducerea: Junji Kinoshita

Regia și scenariul: Silviu Purcărete

Scenografia și costume: Dragoș Buhagiar

Muzica: Vasile Șirli

Distribuția: Kuranosuke Sasaki – actor principal

Toru Tezuka, Tomohiko Imai, Uemoto Junkome (Uemoto Junaratameme), Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka,, Makiya Yamaguchi, Kawachi Yamato, Tsuchiya Yuichi, Gaku Hamada, Sakurai Akiraki, Yasota Yuichi, Kenji Anan, YuSono Yoshiki, Haruhiko Jō, Misako Watanabe

Data premierei: 18 octombrie 2017, durata: 2h 20min

Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română şi engleză

Spectacol nerecomandat celor sub 7 ani

RECOMANDĂRI FITS ONLINE 2020 – MIERCURI, 17 IUNIE

Ora 11:00 : George Banu în dialog cu Krzysztof  Warlikowski – conferință specială

Ora 14:20: Schaubühne am Lehniner Platz Berlin – „Profesorul Bernhardi”, regia Thomas Ostermeier (teatru)

Ora 17:15: Hangzhou Baiyue Culture Creative – Zhejiang Xiaobaihua Yue Opera Hangzhou – „Coriolan și Du Liniang” – partea II, regia Guo Xiaonan (operă)

Ora 18:45: Odin Teatret – Theatrum Mundi – „Ur-Hamlet”, Eugenio Barba (regie spectacol), Claudio Coloberti (regizor și editor film)

Ora 20:00: Tokyo Metropolitan Theatre – „Richard al III-lea”, regia Silviu Purcărete (teatru)

Ora 23:10: Teatr KTO – ”The Fragrance of Time”, regia Jerzy Zoń (stradă)

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română. Pe site, spectacolele sunt transmise și în reluare, în fiecare seară, de la 00:00 până a doua zi la 12:00. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție un info call #FITSonline, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00, la numărul de telefon 0728 048 830.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.