PORR FDGR

Jurnalistul Cornel Nistorescu și politologul Radu Golban au fost obligați de Tribunalul București să plătească daune morale FDGR în valoare de 25.000 de lei fiecare. Hotărârea este definitivă și irevocabilă.

Articole semnate de către cei doi acreditau ideile că FDGR este continuatorul ideologic al organizaţiei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Grupul Etnic German, beneficiind în această calitate şi în urma unui proces ilegal de retrocedare de bunuri în valoare de miliarde de euro.

De asemenea, aceștia au mai scris că, în urma acestor retrocedări ilegale, statul român ar plăti chirii exorbitante pentru ca instituţii ale sale să funcţioneze în imobilele retrocedate.

FDGR s-a adresat instanţelor de judecată, solicitând constatarea încălcării dreptului la propria imagine de către Cornel Nistorescu şi Radu Golban precum şi au cerut obligarea acestora la repararea prejudiciului de imagine creat. Cei doi trebuie să plătească acum daune morale în valoare de peste 10.000 de euro, câte 5000 de euro fiecare.

„Tribunalul Bucureşti, în calitate de instanţă de apel, a hotărât pe data de 11 iunie a.c., obligarea pârâților Cornel NISTORESCU şi Radu GOLBAN la  repararea prejudiciului de imagine cauzat Forumului Democrat al Germanilor din România prin articole de presă denigratoare, respectiv la publicarea în ziarul Cotidianul, pe cheltuială proprie, pe prima pagină, în trei numere consecutive, a dispozitivului hotărârii judecătoreşti, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din data de 15.02.2017, dată când au apărut articolele prejudiciatoare. Nistorescu şi Golban urmează de asemenea să plătească fiecare către FDGR suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, la care se adaugă cheltuielile de judecată, constând în taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat.

Vă reamintim că, la mijlocul lunii februarie a anului 2017 a fost orchestrată o campanie de presă împotriva FDGR de către Cornel NISTORESCU şi, Radu GOLBAN (printre alţii), campanie desfăşurată în paginile ziarului Cotidianul, în mediul online şi amplificată pe un post de televiziune cu acoperire naţională la o oră de maximă audienţă”, se arată într-un comunicat transmis de FDGR.

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. cine mai are incredere in justitia Romana???cand in scaunele de inalta demnitate sunt pusi nu alesi,indivizi cu educatie de port,taverne,lucarne,satra,care stiu sa jigneasca,sa fure ,lasi,mincinosi,……….