ozzy

Câinele polițist Ozzy a fost eroul zilei în județul Bihor. Acesta a reușit să-i dea de urmă unei femei care se rătăcise într-un lan de grâu. Ozzy are patru ani și patru luni și a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, pentru preluarea urmelor de miros uman.

Femeia a plecat marți de acasă în jurul orei 15 şi nu a mai revenit. Poliţiştii bihoreni alături de jandarmi, pompieri şi voluntari au pornit în căutarea sa întrucât era cunoscută cu probleme de orientare în spaţiu şi timp.

În jurul orei 00.05, femeia a fost găsită de o echipă de căutare, însoţită de câinele poliţist de urmă Ozzy, culcată într-un lan de grâu de la marginea localității Cociuba Mare. „În momentul în care a fost găsită, femeia se afla în stare de hipotermie, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, au spus polițiștii. ozzy 2

Pe parcursul căutărilor, pe traseu au fost găsite bunuri care aparţineau femeii, iar astfel câinele a putut să ia urma acesteia. Ozzy este un ciobănesc german, de 4 ani şi 4 luni, și îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Bihor din anul 2016. Câinele a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, pentru preluarea urmelor de miros uman.

Sursa: Mediafax/ Foto: bihon.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu