Sâmbătă în Piața Transilvania va fi sărbătorită Ziua universală a iei

0 589

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ziua universală a iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante specifice fiecărei regiuni, care ne amintește de lada de zestre a bunicii, precum și de obiceiurile de la sat când femeile îmbrăcau ia în zi de sărbătoare.

Aceasta se sărbătorește în data de 24 iunie odată cu sărbătoarea Sânzienelor, zi în care culorile broderiilor iei cusute pe fundal alb împreună cu coloritul coronițelor din sânziene transpun în realitate tihna unui stil de viață apropiat de natură.

Pentru a marca această sărbătoare, Consiliul Județean Sibiu a invitat sâmbătă, 20.06.2020, începând cu ora 10, în Piața Volantă Transilvania, femeile de la Șezătoarea Avrig  care vor comercializa  produse gastronomice și meșteșugărești specifice regiunii Țara Oltului a județului Sibiu, iar Ansamblul Folcloric Călușerii din Rășinari vor încântaproducătorii și cumpărătorii cu jocuri și cântece din Mărginimea Sibiului.

Portul popular românesc este parte a identității noastre. Haideți să sărbătorim împreună acest frumos veșmânt și sâmbătă, când cumpărăm local din Piața Volantă Transilvania, să îmbrăcăm fiecare ia românească”, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Producătorilor le recomandăm să redeschidă lada de zestre și să poarte modele de ie specifice județului Sibiu, în semn de respect pentru costumul popular, dar și pentru a crea atmosfera specifică și autentică a unei zile de sărbătoare într-o piață ce promoveazăproduse locale.

Dragi sibieni, vă invităm în piață pentru a lua parte la marea sărbătoare a iei românești și pentru a vă aproviziona cu produse locale proaspete!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.