Drumul județean Agnita – Sighișoara intră în șantier. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor

0 467

⇓ Ascultă știrea ⇓

Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor la DJ 106 Agnita – Sighișoara. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Lucrările, în valoare de peste 118 milioane de lei, vor dura doi ani și jumătate.

Proiectul “Reabilitarea și modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 privind Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţie 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Autoritatea de management este reprezentată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar Organismul intermediar este reprezentat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în baza Contractului de lucrări nr. 5438/ 1.04.2020, încheiat cu SC Geiger Transilvania SRL.

Contractul de lucrări a fost încheiat pe o perioadă de 30 de luni, având o valoare de 94.344.647,57 lei cu TVA.

Lucrările care vor fi realizate, vizează refacerea integrală a sistemului rutier şi îmbunătăţirea elementelor geometrice -supralărgiri şi supraînălţări-  în curbe şi îmbunătăţirea profilului longitudinal, lucrări de consolidare cu micropiloţi, drenuri longitudinale şi transversale și se va asigura scurgerea apelor prin rigole pereate, şanţuri pereate de beton şi şanţuri de pământ. Vor mai fi amenajate ieşirile la drumurile laterale, vor fi amenajate staţii de autobuz cu peron retras și vor fi realizate elementele de siguranţă a DJ prin semnalizare rutieră adecvată şi prin realizarea unor elemente de siguranţă rutieră suplimentare faţă de cele existente.

Racordarea accesului la proprietăţi se va face prin executarea de podeţe. În proiect este prevăzută reabilitarea podului de la km 66+073, peste Valea Înfundăturii, aflată în județul Sibiu. Alte patru poduri se vor demola urmând a se construi unele noi pe acelaşi amplasament: la km 63+197,  podul peste Valea Satului, aflat tot în județul Sibiu, dar și trei din județul Mureș – podul peste scurgere, la km 84+664,   la km 85+958, podul peste pârâul Saeș și la km 94+668, un alt pod peste scurgere.

Valoarea totală a proiectului este de 118.625.483,97 lei cu TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 117.971.497,9 lei. Cheltuielile neeligibile, în valoare de 653.986,07 lei, se împart între cele 2 județe proporțional cu cheltuielile ce revin fiecărui județ – UAT județul Sibiu – 367.016,98 lei și UAT județul Mureș – 286.969,09 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.