fbpx

Niciun sibian nu a fost prins joi încălcând măsurile autorităților

0 236

⇓ Ascultă știrea ⇓

Niciun sibian nu a fost depistat joi încălcând măsurile impuse de autorități. Aproape 700 de persoane izolate la domiciliu au fost verificate de oamenii legii. 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

„Ieri, 18 iunie a.c., polițiștii sibieni au executat acțiuni punctuale în mediile de interes și au verificat 692 de persoane și 1 societate comercială cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Ca urmare a activităților desfășurate nu au fost constatate nereguli”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1.277 persoane izolate și 49 persoane în carantină.

Peste 460 de sibieni vindecați de coronavirus

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 573 de persoane (dintre care 534 adulți și 39 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 468 de persoane, iar 46 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 108 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, mai spune Andreea Ștefan.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 94 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.