VIDEO: Lucian Trefaș, noul șef ISU Sibiu – „Este o provocare, mai ales în această perioadă”

0 1.487

⇓ Ascultă știrea ⇓

În urmă cu câteva zile, a avut loc ceremonia militară de predare – primire a comenzii și a drapelului de luptă la ISU Sibiu, cu ocazia trecerii în rezervă a colonelului Cosmin Balcu. Comanda unității a fost preluată de maiorul Lucian Trefaș, împuternicit inspector șef, în prezența reprezentantului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Noul șef ISU Sibiu, Lucian Trefaș, a fost inviatul Deliei Pușcă în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”. Acesta a spus că funcția pe care a preluat-o reprezintă o provocare, mai ales în contextul actual, cel al pandemiei de coronavirus.

„Funcția pe care am preluat-o prin împuternicire în această perioadă este o provocare în sine, indiferent de perioada în care cineva ar prelua această funcție reprezintă o provocare majoră pentru orice persoană cu atât mai mult această perioadă reprezintă o bornă istorică pentru România, pentru lume, pentru Sibiu, pentru ISU Sibiu cu siguranță și reprezintă pentru noi o oportunitate de a ne demonstra adaptabilitatea și profesionalismul în orice situație, dar demonstrează încă o dată faptul că situațiile de urgență sunt din ce în ce mai complexe și din ce în ce mai diverse, iar pregătirea noastră este una continuă pentru a încerca să răspundem la provocările pe care viața, societatea ni le lansează”, a spus Lucian Trefaș.

Noul șef ISU Sibiu a spus că a preluat comanda unei structuri care se află într-un punct foarte bun, în ceea ce privește profesionalismul și implicarea în viața socială.

„Obiectivele sunt relativ simple și raportate la această perioadă și raportate la evoluția instituțională a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Am șansa de a prelua comanda unei structuri care se află într-un punct foarte bun de profesionalism și de implicare în viața socială. Consider că utilitatea socială, cum place mie să-i spun, a serviciului pe care îl prestează Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu este una foarte mare, iar noi ne propunem să răspundem la toate solicitările pe care cetățenii le au pentru noi și să încercăm să le fim alături atunci când le este greu. Așa cum foarte bine punctau unii dintre colegii mei: suntem într-adevăr în situația în care alergăm împotriva vântului și e doar o figură de stil pentru că noi de regulă alergăm spre un dezastru, iar majoritatea populației aleargă dinspre dezastre atunci când acestea se produc. Dar ca să revenim în concret la obiective.

Suntem într-o perioadă de transformare instituțională specifică ISU Sibiu, în momentul acesta consider că suntem un colectiv foarte tânăr care are ca scop să se ridice la nivelul instituției și bineînțeles ne propunem să continuăm demersurile începute și care sunt în desfășurare și se desfășoară foarte bine, De reducerea timpului de răspuns și de intervenție, de profesionalizare și mai mult, pentru o pregătire pentru intervențiile specifice și aici mă refer atât la pregătirea personalului cât și la dotarea și echiparea pentru a răspunde la intervenții cu caracter specific și aici poate pandemia de coronavirus este cel mai bun exemplu de o situație specifică care conduce la provocări noi care nu ne erau puse atât de des și atât de mult în față”, a mai spus noul șef ISU Sibiu, Lucian Trefaș.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.