Zeci de filme premiate de Astra Film Sibiu – Sute de mii de vizualizări în urma difuzărilor

133

Publicul de acasă a avut parte până acum, timp de doar două luni de zile, de 40 de filme remarcabile din întreaga lume pe Astra Film Online.

Filmele de nonficțiune realizate în urma unor viziuni regizorale inedite au explorat în mod autentic și curajos experiențe umane complexe și probleme existențiale dificile, surprinzând omul într-un periplu de transformări revelatorii.

Subiectele diverse ale documentarelor au tratat în profunzime: istorii vechi și popoare misterioase, tradiții și obiceiuri fascinante, confesiuni emoționante și confruntări violente, reflecții sincere și sentințe grele, frici și traume covârșitoare, fenomenul emigrării și sistemele opresive, viitorul tinerilor și modernizarea lumii.

Toate acestea au reușit să evoce modurile complicate în care societatea și cultura au ajuns să evolueze în numeroase zone ale lumii, revelând diferite fețe ale adevărului.

Filmele de nonficțiune special selectate pentru această perioadă au avut în total peste 224.000 de vizitatori unici.

Pe pagina de Facebook au fost 67.544 de vizitatori iar pe canalul de Youtube 156.490. Pe lângă documentarele pentru publicul general, cei mici s-au putut bucura la rândul lor de aventurile și călătoriile neînfricate ale protagoniștilor din filmele propuse de Astra Film Junior.

Cinematografia documentară de renume s-a putut relaxa cu două concerte live inedite și extraordinare, avându-i în prim plan pe cei de la SonoRo și pe Silent Strike.

Programul amplu poate fi urmărit constant pe site-ul festivalului-https://www.astrafilm.ro/online/, pe canalul de Youtube și pe paginile de Facebook.

Vineri, 19 iunie, de la ora 18:00, va fi difuzat filmul Proiectul Corvin, regia Klára Trencsényi.

Filmul aduce în discuție un proiect mare de dezvoltare imobiliară din Budapesta, care duce la relocarea a peste o mie de familii și la schimbarea modului vechi de viață din cartier.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.