fbpx

Creșele și grădinițele de stat se redeschid peste vară – Cereri puține la Sibiu

0 672

⇓ Ascultă știrea ⇓

Părinţii care vor să beneficieze de serviciile oferite de unităţile de învăţământ preşcolar de stat, în perioada vacanţei de vară, au depus săptămâna trecută cereri la creșele și grădinițele pe care le-au frecventat copiii în acest an şcolar. În județul Sibiu au fost depuse peste 500 de astfel de cereri.

În județul Sibiu au fost depuse 317 cereri pentru pentru grădinițe din Sibiu, 60 pentru grădinițele din Mediaș, 10 pentru cele din Copșa Mică, 3 la Tălmaciu, 5 la Cisnădie, 21 la Rășinari, 4 la Agnita, 2 la Miercurea Sibiului și 10 la Șelimbăr. De asemenea, au fost depuse și 89 de cereri pentru creșele din Sibiu.

Cererile vor fi transmise autorităţilor publice locale pentru a se decide care vor fi unităţile de învăţământ în care se vor desfăşura activităţi recreative pe timpul verii.

Lista cu unităţile de învăţământ preşcolar care se vor redeschide, va fi afişată la avizierul Inspectoratului Școlar Judeţean și pe site-ul instituției.

Unitățile de învățământ preșcolar trebuie să adopte măsurile obligatorii de siguranță și protecție sanitară. Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale.

Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea la mai puţin de doi metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învăţământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.