„Instalator” demascat de polițiști – A furat 40.000 lei din casele sibienilor

1.248

Un bărbat din județul Gorj este cercetat de polițiștii sibieni după ce, timp de șase luni, a înșelat 13 persoane. Mai exact, acesta se dădea drept instalator, intra în casele oamenilor și le fura banii. Prejudiciul creat se ridică la 40.000 de lei. 

„Instalatorul” a acționat în perioada ianuarie – iunie

„În perioada ianuarie – iunie a.c., la nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au înregistrat 13 plângeri prin care se reclamă faptul că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a pătruns în locuințe de pe raza municipiului Sibiu, de unde a sustras diverse sume de bani. În urma cercetărilor preliminare efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu, s-a stabilit că faptele ar fi fost comise de aceeași persoană, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt”, transmite Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

La data de 22 iunie, pe raza municipiului Sibiu, ca urmare a activităților operative desfășurate în cauză, polițiștii de investigații criminale au depistat presupusul autor, în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din județul Gorj.

Individul urmărea victimele, apoi le păcălea și intra în case

Din investigațiile desfășurate, a reieșit că bărbatul și-ar fi selectat victimele vizând persoanele în vârstă și care locuiesc la bloc, pe care le-ar fi urmărit pe stradă, iar după ce acestea intrau în locuință, le-ar fi abordat sub pretextul că este instalator sau angajat al rețelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundați, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice care necesită tranzitarea locuinței victimei. Cu intenția de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul ar fi solicitat apoi victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparații, după care le-ar fi distras atenția și ar fi sustras banii din locuință. În unele cazuri, presupusul autor purta mască și mănuși sanitare.

Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei.

Bărbatul era dat în urmărire națională

Cu ocazia verificărilor, polițiștii sibieni au constatat că persoana în cauză este urmărită la nivel național începând din data de 03.06.2020, când Judecătoria Câmpulung a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat prin același mod de operare.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi