Bloomsday se sărbătorește în această vară și la Sibiu


382

E.S. Dl. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, are plăcerea să anunţe festivalul cultural Bloomsday, intitulat în acest an: “Romania is celebrating James Joyce”.

Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie, ziua în care se desfăşoară acţiunea romanului “Ulise” de James Joyce, iar anul acesta Sibiul se va alătura celor peste 200 de oraşe din lume care o sărbatoresc. Evenimentul preia numele personajului principal din “Ulise”, Leopold Bloom, romanul urmărind viaţa şi gândurile acestuia precum şi a altor personaje.
O atmosferă tipică Bloomsday va fi creată joi 25 iunie 2020 ora 14:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, în curtea Muzelui de Istorie – Casa Altemberger , ocazie cu care Ofelia Popi şi Adrian Matioc, actori ai Teatrului Național Radu Stanca vor citi fragmente din romanul “Ulise”, iar Makcim Fernandez Samodaiev va interpreta la violoncel piese muzicale asociate cu opera lui Joyce.
Inspirată de câteva citate din romanul “Ulise”, tânăra şi talentata graficiană, Elizabeth Brolla, a creat ilustrații tip postcarduri pentru publicul prezent la eveniment. Grafica afișului a fost realizată de Mihai Pope.
Evenimentul va fi deschis de Ambasadorul Paul McGarry, care este de părere că: ,,Bloomsday este o zi din viața unui om obișnuit, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai importante zile din calendarul cultural al Irlandei”.
Un program realizat special cu această ocazie de către regizorul Dan Michael Schlanger, este deja vizibil pe site-urile Ambasadei Irlandei la București, ale Institutului Cultural Român precum şi pe alte rețele de socializare. Programul se bucură de participarea marelui actor Marcel Iureş, a maestrului Adrian Petrescu – prim oboist al Filarmonicii George Enescu, a baritonului Ionuț Pascu precum şi a unui grup de talentați muzicieni români.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.