Fraudă la BAC – Trei elevi au încercat să copieze la Sibiu cu ajutorul telefoanelor

0 1.706

⇓ Ascultă știrea ⇓

Miercuri s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020. Trei elevi sibieni au fost prinși cu telefoanele la ei, astfel că au fost scoși din examen. Aceștia nu mai au voie să participe la următoarele două sesiuni. 

La proba de miercuri s-au prezentat 2.423 de candidaţi (1.727 la matematică și 693 la istorie), 103 candidaţi au absentat (94 la matematică și 9 la istorie), iar 3 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Evenimentul s-a întâmplat într-un centru de examinare dintr-un oraș mic din județul Sibiu. Cei trei au fost prinși cu telefoane în timpul probei, în sala de examen. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Nu au existat candidați care să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.