fbpx

Ministrul Sănătății despre sibienii reinfectați cu COVID 19 – „Sunt tulpini diferite…”

0 2.261

⇓ Ascultă știrea ⇓

Patru sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu COVID-19 au ajuns din nou la spital din cauza virusului

Nelu Tătaru a vorbit despre cele patru persoane din Sibiu declarate vindecate, care au revenit în spital după ce au fost descoperite reinfectate. „Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a explicat Tătaru pentru Digi 24.

coronavirus coordonare

„Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de speciallitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Patru sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus. Explicația medicilor: Sunt două tulpini de virus diferite

Pacienți au fost reconfirmați luni cu COVID-19, iar medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului. Deși au avut același virus, pacienții care s-au infectat a doua oară au avut cu totul alt simptom al bolii. „Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte trei, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită.” , a declarat Victoria Bîrluțiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.