bacalaureat
foto: arhivă

Peste 2.700 de elevi din Sibiu s-au înscris, anul acest, la ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Dintre aceștia, unul nu a mai avut șansa să termine lucrarea, fiindcă a fost prins în timp ce copia. 

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, și anume proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 90,72%.

„Astfel, dintre cei 2 705 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 995, Chimie – 45, Fizică – 141, Economie – 9, Filosofie – 38, Geografie – 795, Informatică – 136, Logică şi argumentare – 380, Sociologie – 18 şi Psihologie – 2), s-au prezentat 2 454 de candidaţi (Biologie – 941, Chimie – 36, Fizică – 132, Economie – 9, Filosofie – 37, Geografie – 768, Informatică – 135, Logică şi argumentare – 378, Sociologie – 16 şi Psihologie – 2) 105 de candidaţi au absentat, 145 de candidați au proba recunoscută, iar 1 candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Elevul eliminat din examen susținea proba la Geografie. Potrivit surselor Ora de Sibiu, acesta era înscris la Bac într-o școală din Mediaș.

Niciun elev nu a avut febră

Nu au existat candidați care să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns