O nouă zonă din Piața Mică devine pietonală – Zeci de locuri de parcare desființate

0 3.010

⇓ Ascultă știrea ⇓

În ședința Consiliului Local Sibiu din data de 25 iunie, primarul Astrid Fodor va propune spre aprobare eliberarea de mașini a unei noi zone a Pieței Mici.

Locurile de parcare dintre zidul cetății care mărginește strada Ocnei (Podul Minciunilor) și Muzeul Franz Binder vor fi desființate. De asemenea, vor fi dezafectate locurile de parcare din centrul acestei părți a Pieței Mici. În total încă 18 locuri de parcare vor fi desființate, în Piața Mică rămânând 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participanților la cununiile civile oficiate la Casa Căsătoriilor din Piața Mică nr. 22, doar în intervalul orar în care se oficiază.

„Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv și trebuie să continuăm să facem pași concreți pentru a scădea nivelul de poluare generat de autovehicule. Măsura este justificată de încă un motiv: eliberând aceste locuri de parcare, sibienii și turiștii se vor putea bucura de terase și vor putea trece mai ușor din Piața Mică spre Piața Huet, prin pasajul pietonal”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. schita piata mica

Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul Local, Direcția Tehnică și Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa în următoarele zile de ștergerea marcajelor și de instalarea pilonilor de piatră care să protejeze noua zonă pietonală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.