fbpx

Orban – ’’Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara’’

377

Premierul României, Ludovic Orban a declarat miercuri seară că este îngrijorat de faptul că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus este distribuit în aproape toată ţara, iar o nouă etapă de relaxare după 1 iulie va veni în condiţiile în care „se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate”.

Prezent miercuri la sediul MAI, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va adopta o nouă etapă de relaxare după data de 1 iulie.
„Etapa de relaxare vine în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, au fost făcute în trepte, la intervale de 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi ce este oarecum îngrijorător este că numărul de persone infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate judeţele şi din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele care au fost diagnosticate. De asemenea, va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor” a spus Orban, anunță Agerpres.
Alte 321 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 24.826 de îmbolnăviri, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică. La terapie intensivă sunt internaţi 186 de pacienţi

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.